PsychosocialE BEGELEIDIng

Naast bedrijfsmaatschappelijk werk, bied ik vanuit Vivere ook psychosociale begeleiding aan. Zit je niet goed in je vel, heb je ondersteuning nodig bij persoonlijke problemen dan kan je je altijd zelf aanmelden. Ik heb langdurige ervaring als sociaal werker. Hierdoor heb ik geleerd dat iedereen in een situatie terecht kan komen waardoor het even niet meer alleen lukt. Met de kennis en ervaring die ik ondertussen heb opgebouwd kan ik kortdurende, gerichte hulp bieden.

Methodisch werken

De begeleiding die ik bied wordt enerzijds ondersteunt door mijn ervaring die ik in 15 jaar in de hulpverlening heb opgedaan. Anderzijds is de hulp gebaseerd op bewezen methodieken waardoor de hulp goed aansluit op de ervaren problemen.

Wanneer

Hieronder staan een aantal voorbeelden waar ik hulp bij kan bieden. Natuurlijk kijk ik bij de start van het traject naar de hulpvraag en neem ik altijd in overweging mee of ik de juiste persoon ben voor jou. Ik heb een breed professioneel netwerk en zal je doorverwijzen wanneer ik denk dat dit nodig of beter passend is. Neem dus bij twijfel contact op want ik of één van mijn collega’s kan je vast helpen.

Hulpvragen

Met allerlei hulpvragen kan je terecht bij Vivere, je kan hierbij denken aan:

  • Relatieproblemen, ondersteuning bij een scheiding

  • Stress en burn out klachten

  • Zorgen over u persoonlijk leven, bv financiële problemen

  • Begeleiding bij rouw en verlies

  • U mist werkplezier

  • Conflicten thuis of op het werk

  • U bent mantelzorger en staat daardoor onder druk

  • Ondersteuning bij faalangst, negatief zelfbeeld

Werkwijze

We starten met een intakegesprek waar we samen kijken waar de kracht en spanningsbronnen in je leven zitten. Na het intakegesprek laat ik zo snel mogelijk weten of hulp door mij mogelijk is en zo ja welke hulp en voor hoe lang. Het intake gesprek is gratis, naar aanleiding daarvan zal ik een korte rapportage opmaken waarin onder andere de kosten en advies over de aangeboden hulp wordt beschreven. Hulp door Vivere wordt altijd gekenmerkt door een grote mate van betrokkenheid en integriteit.

Let’s Make Things Happen!