WIE IK BEN

Ik ben Danielle Verduijn, ik werk sinds 2008 als sociaal werker. Ik wil er graag zijn voor mensen wanneer ze hulp of ondersteuning nodig hebben. Begeleiding en handvatten bieden als het even niet alleen lukt en samen kijken wat je nodig hebt zodat je sterker wordt.

‘Vivere’ betekent leven

Ik heb deze naam voor mijn bedrijf gekozen omdat het voor mij een oproep is om voluit te leven. Bewust bezig zijn hoe je je leven wil inrichten én hiervoor te durven gaan. Zelf de regie pakken, te staan voor de dingen die je wil én binnen je mogelijkheden liggen. Ik denk dat je daardoor nog gelukkiger kan worden. Natuurlijk is niet alles in het leven maakbaar. We krijgen allemaal te maken met tegenslagen. Dit kan ingrijpend zijn en kan het leven zoals je dat leidt onder druk zetten. Het is fijn om het dan niet allemaal alleen te hoeven doen. Ik kijk met je mee waar je naar toe wil en adviseer, ondersteun en begeleid je om je leven (weer) op de rit te krijgen.

Mijn doel is om van jouw leven, je beste leven te maken!

“If you’re not saying ‘Hell yeah!’ about something, say no.” ~Derek Sivers~

Samen kunnen we meer aan dan alleen, dus laten we samen onderzoeken wat je nodig hebt voor een gelukkiger (werk)leven!

OVER MIJ

Loopbaan

Ik ben sinds 2008 werkzaam als maatschappelijk werker. Ik heb lang gewerkt bij de reclassering. Hier heb ik mensen begeleid die verdacht of veroordeeld waren voor een strafbaar feit. Uitdagend werk waarin het belangrijk is om analytisch te werken om te zien welke hulp iemand nodig heeft om herhaling (nieuwe strafbare feiten) in de toekomst te voorkomen.

In 2020/2021 heb ik de post hbo opleiding bedrijfsmaatschappelijk werk gevolgd, en deze met goed gevolg afgerond. Sinds 2021 werk ik als zelfstandige. Je kan bij mij terecht voor bedrijfsmaatschappelijk werk, en voor persoonlijke begeleiding op maat.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen daarom heb ik in 2022/2023 verschillende cursussen gedaan zoals een meerdaagse cursus verliesbegeleiding en de cursus relatiebegeleiding in de gezondheidszorg.

In februari 2024 start ik met de opleiding psychosociale therapie.

Registerplein

Als sociaal professional ben ik geregistreerd bij Registerplein. Registerplein toetst onafhankelijk en volgens breed gedragen criteria of geregistreerde professionals zich aantoonbaar scholen, competenties onderhouden en continu bijblijven op hun vakgebied.Psychosociale stressdeskundige

Een sociaal werker is wat mij betreft een psychosociale stressdeskundige. Een expert op het gebied van stressoren. Kracht en spanningsbronnen die zowel positief als negatief je leven beïnvloeden. Ik werk systematisch en vanuit bewezen methodes. In de eerste fase ga ik met de cliënt onderzoeken wat er aan de hand is. Wat zijn de stressoren in je leven. Wat gaat er goed en waar ligt de behoefte voor verandering/verbetering. Ik vind het belangrijk om deze fase zorgvuldig te doorlopen. Als we een goed overzicht hebben van de huidige situatie kunnen we in de volgende fase er naar toe werken om de positieve punten te versterken en ons inzetten om de negatieve zaken te verminderen.

Persoonlijk

Als mens heb ik heb een groot inlevingsvermogen en ben ik makkelijk benaderbaar, eigenschappen waardoor ik me erg betrokken voel bij de mensen om mij heen. Dit komt ook terug in mijn werk als professional. Ik vind het prettig om oplossingsgericht te werken, ik ben eerlijk en kan goed relativeren. Deze eigenschappen gebruik ik in mijn werk om bij de kern van het probleem te komen waardoor we gefocust werken aan de belangrijkste zaken. De juiste hulp kan ervoor zorgen dat je op de been blijft, of kan zorgen voor een sneller herstel!

Let’s Make Things Happen!